bar5

През дните 7 и 8 октомври, 2019 г., проф. дпн  С. Чавдарова – Костова – председател на Постоянната комисия по педагогически науки и социални дейности взе участие в конференция,  организирана от  EQAR, проведена в корпуса на мадридския университет „Карлос III”.
 
Основна цел на конференцията на EQAR бе представяне на резултати от първата фаза на проекта DEQAR, който е насочен към създаване на база данни за резултати от външни оценявания на университети в и извън Европа. Базата данни включва информация за университети, както и доклади за тяхната институционална акредитация /www.deqar.eu/.
 
Проектът цели популяризиране на информация, която да може да бъде ползвана от други държави, в т.ч. за целите на признаването /беше посочено намерението до 2025 г. да се постигне автоматично взаимно признаване на академичните квалификации и периоди на обучение в чужбина/, както и подпомагане на мобилността и възможностите за намиране на работа в други страни. Това се разглежда и като предпоставка за осигуряване на достъп до следващо ниво на обучение в друга държава. Подчерта се и възможността наличните бази данни да могат да послужат за вземане на политически решения, както и за осъществяване на изследвания. 
 
Отбелязана бе ролята на инициативата за Европейската студентска карта в рамките на Европейските университети, чрез което се съдейства за социалното включване, улеснявайки студентската мобилност /това е разглеждано като управление на високите нива на мобилността/. Обърнато беше особено внимание на необходимостта от по-голяма сигурност при обмяна на информацията между висшите училища в контекста на GDPR.
 
Линк към ENQA      logo ceenqa        eqar logo 080214
        
икона телефон 02 80 778 15

 

Счетоводство

икона телефон 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13