bar5

Ръководство за ефективно включване на заинтересованите страни в дейностите по осигуряване на качеството
Въз основа на резултатите, постигнати в подготвителната фаза на проект ESQA /Effective involvement of stakeholders in external quality assurance activities/, в който НАОА участва като партньор, е разработено Методическо ръководство за ефективно включване на заинтересованите страни в дейностите по осигуряване на качество – Guide for effective stakeholders' involvement in quality assurance. В него главно се дефинира профилът и ролята на различните заинтересовани страни, процедурите за набирането им, в съответствие с дефинирания профил, ефективни начини за тяхното участие във външни дейности за осигуряване на качеството, включително подходи за повишена комуникация, и специфични начини на обучение, в съответствие с профила и ролята на различните категории заинтересовани страни. 
Методическото ръководство вече е достъпно на страницата на проекта /www.esqa.ro/, като по този начин е достъпно за всички страни членки на Европейското пространство за висше образование. Ръководството предоставя и препоръки към националните законодателни органи и агенциите за осигуряване на качеството в посока на по-ефективно включване на заинтересованите страни в процесите по осигуряване на качеството.
Всяка агенция по осигуряване на качеството, включително и НАОА, ще анализира как разпоредбите на Насоките относно участието на заинтересованите страни могат да бъдат приложени в нейните собствени дейности.
 
За повече информация:
Линк към ENQA      logo ceenqa        eqar logo 080214
        
икона телефон 02 80 778 15

 

Счетоводство

икона телефон 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13