bar5

Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) и Агенцията за осигуряване на качеството във висшето образования (QAA) на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия сключиха споразумение за сътрудничество по време на Общото събрание на Европейската асоциация за осигуряване на качество във висшето образование (ENQA), проведено в град Дъблин, Република Ирландия. Споразумението беше подписано от председателя на НАОА проф. Елиза Стефанова и от изпълнителния директор и заместник-председател на QAA Аластер Делейни.
Споразумението е важна стъпка в сътрудничеството между двете агенции. Чрез него се поема ангажимент двете агенции да работят заедно за изграждане на административен капацитет за осигуряване на качество и за признаването на квалификациите. НАОА и QAA се споразумяха също да работят заедно за осигуряване и подобряване на качеството на транснационалното образование и научноизследователско сътрудничество, както и да проучват възможностите за съвместна работа по въпросите на международната акредитация на висшето образование.
Главният изпълнителен директор на QAA Вики Стот каза: „QAA има удоволствието да подпише този Меморандум за разбирателство с НАОА България по време на важното събитие като Общото събрание на ENQA в Дъблин. Като членове на ENQA и двете агенции споделят много общи черти и очакваме с нетърпение да развием нашето сътрудничество в няколко важни области, включително транснационалното образование."

QAA

Линк към ENQA      logo ceenqa        eqar logo 080214
        
икона телефон 02 80 778 15

 

Счетоводство

икона телефон 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13